Vin

Merlot

…vin ales, vin delicat, vin cu fructuozitate. Vinul este mai moale, cu intensitate colorată și cu aciditate ceva mai scăzută decât Cabernet Sauvignon.

Culoarea este de un roșu intens spre rubiniu, ușor transparent.

În nas se simt, pe rând: gem proaspăt de căpșuni, piper, nițel alcool, vanilie, prune uscate și fructe de pădure, din care se remarcă afinele coapte.

În gură, atacul este dulceag-acrișor, însă imediat aciditatea preia controlul dându-i vinului prospețime.

Cabernet Sauvignon

…soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire, preferabil după 5 – 10 ani.

Cu trecerea timpului, aroma sa distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil.

Se consumă în general la fripturi sau carne roșie, grătar în sânge, brânzeturi puternic aromate.

Pinot Noir

…este un strugure schimbător. Când vinul este tânar, oferă simple caracteristici de cireșe, prune și căpșuni (fructe roșii, coapte).

Pe măsură ce devine mai matur, caracteristicile sale devin mai complexe, incluzând stafide, fân, tutun, piele, ciuperci sau piper negru.

Culoarea sa este de un roșu-maroniu plăcut și transparent.

Face o pereche ideală cu carnea de miel (prăjită sau fiartă), rață, fazan precum și cu pastele făinoase de origine italiană.

Feteasca Neagră

…este un vechi soi autohton, romanesc, cu origini stravechi “Dacice”. A fost cultivat in podgorii din Moldova inca acum 1500-2000 ani.

Vinul obtinut este un vin rosu de calitate cu aroma specifica a soiului. Are o culoare intensa rosu-rubinie si invechit este un vin corpolent. Feteasca Neagră se remarcă printr-o complexitate aromatică deosebită.
În funcţie de tehnicile de vinificaţie, se pot obţine vinuri cu arome variate, de la gutuie salbatică, la fructe roşii de tipul mură neagră, afină sau prună coaptă.

Pot însoţi o gamă largă de produse culinare, de la vânat sau preparate exotice din carne roşie cu sos până la branză maturată.

Vinurile Roze

…în principal sunt vinuri de vară, fiind foarte proaspete, cu o aromă mai ușoară față de cea a vinurilor albe și roșii.

La aromă și caracter sunt de fapt un vinuri albe. Pinot noir vinificat in alb sau Pinot gris vinificat in rosu.

Riesling Italian

…are o suplețe deosebită, proaspăt, fructuos, compoziție armonioasă și un bun echilibru între componente.
Rieslingurile tinere sunt caracterizate cel mai adesea de arome de mere verzi, grapefruit, piersică, miere, iarbă proaspăt tăiată precum și de o vioiciune dată de aciditatea destul de mare, imprimându-i multă personalitate.
Se servește cu carne albă și pește, dar este și un excelent aperitiv.

Muscat Ottonel

…este un soi de struguri de origine franceza care s-a extins în diverse podgorii din Romania, care se cultiva datorita calitatilor sale deosebite.

Vinul Muscat Ottonel se caracterizează printr-o culoare galben-pai, cu o aromă tipică de muscat care evoluează prin învechire de scurtă durată într-un buchet foarte complex, prin gust fin şi delicat.

Asociere gastronomica: carne alba cu salsa si sosuri exotice cu fructe, mancaruri asiatice si branzeturi maturate, deserturi nu foarte dulci.

Sauvignon Blanc

…un vin cu o culoare galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare.

Are aromă destul de intensă, amintind-o pe cea de iasomie sau de mirosul florilor de viță de vie.

Gustul este fructuos, cu multă prospețime, învăluit într-o aromă-buchet care îl face plăcut și tentant.

Pinot Gris

…este un soi de viță de vie pentru vinuri albe de calitate superioară, de origine franceză, considerat a fi o variație mugurală a soiului Pinot Noir.
În România a fost introdus în perioada postfiloxerică.