Despre cramă

În 2011, împinși de un mare entuziasm și preconizând un an viticol optim, dar cu întârziere față de programul inițial, am construit crama noastră, amplasată în centrul fermei și am vinificat, neavând cunoștințele necesare în domeniu, prima recoltă care s-a dovedit a fi excelentă din punct de vedere al calității.

Atât utilajele necesare vinificației cât și rezervoarele sunt noi, de ultimă generatie, din oțel inox alimentar, certificate de origine italiană și UE. Toate instalațiile rezervoarelor sunt automatizate și gestionate electronic. Capaciatatea totală a instalațiilor depășește 2200 Hl, fiind suficiente in primă fază pentru a acoperi jumătate din producția plantației. Din acest considerent s-a prevăzut în următorii ani o marire a capacității de producție.

Crama s-a construit în stil modern deoarece am ales varianta de a avea o garanție totală asupra calității, din punct de vedere sanitar, a mediului de lucru, care se va reflecta în mod pozitiv în obținerea produsului finit și învechirea lui.

Suntem mândrii de faptul că este unica cramă modernă pe o rază de cca. 60 km iar producția de vin certificat biologic este printre primele pe piața autohtonă.