Noi, Luca și Paco, doi frați elvețieni, ajutați de tatăl nostru, am înființat în anul 1995 o fermă agricolă cu profil cerealier în comuna Jamu Mare, județul Timiș, având o suprafață cultivabilă inițială de 45 hectare. La început a fost foarte greu, datorită condițiilor economice și de dezvoltare a României la acea dată, dar cu mult efort, sacrificii și voință am reușit să punem în mișcare o fermă frumoasă cu culturile ei.

produs bio grau floarea soarelui cultura bio

Cu trecerea anilor, ne-am dat seama că agricultura organică avea în România un potențial de dezvoltare deosebit, fiindcă terenurile erau cultivate în mod „arhaic” sau chiar necultivate, fără folosirea în mod excesiv a produselor chimice (insecticide și erbicide) facând ca aceste terenuri să fie ideale pentru conversie la agricultura bio.

În anul 1998 suprafața agricolă s-a mărit la 150 hectare, am introdus primele culturi industriale (sfecla de zahăr și floarea soarelui) și după conversie am obținut certificarea ecologică (BIO). Acest lucru ne-a convins să ne extindem și mai mult, an dupa an, ajungând la suprafața actuală de circa 920 de hectare și totodată am dezvoltat și centrul nostru de depozitare.

produse bio struguri faina bio

Primăvara anului 2008 a adus timp frumos, ideal pentru a planta viță de vie. Visam de mult la realizarea acestui proiect. La început am plantat 56 de hectare, iar în primavara anului 2009 ne-am extins cu încă 24 de hectare. Soiurile plantate sunt:

                        • Italian Riesling
                        • Sauvignon Blanc
                        • Pinot Noir
                        • Merlot
                        • Muscat Ottonel
                        • Fetească Neagră
                        • Cabernet Sauvignon
                        • Pinot Gri

Pe lângă agricultura propriu-zisă, ne-am gândit la transformarea produselor noastre construind o mică moară în care producem exclusiv făina Bio obținută din cerealele ferme Apoi, ne-am extins cumparand o moara cu pietre, pentru a putea face anumite sortimente de faina. Dar, in anul 2014, am inaugurat si crama noastra, unde transformam struguri culesi la maturitate indeplina, in cel mai bun vin, facut cu dragostea si pasiune de noi, pt voi!.