produse bio

Slăbește sănătos cu alimente organice

Persoanele care dorm puțin sunt predispuse la creșterea în greutate. Aceasta se întâmplă pur și simplu pentru că se trezesc mai devreme și au mai multe șanse să găsească „oportunitatea” de a mânca! De asemenea, au mai mult timp ca să mănânce! Concluzia, oarecum hazlie, aparține lui Dr, Eric Rimm, profesor de nutriționism și epidemilogie la Universitatea Harvard. Citește mai mult

produse bio

Produsele bio și ponderea lor în agricultura reală

Ultimele date statistice disponibile la nivel european arată că agricultura organică a crescut ca pondere în România. Ritmul de creștere este evaluat raportat la nivelul suprafețelor cultivate cu culturi certificate ca fiind bio. Astfel, conform Eurostat, față de 2010, nivelul suprafețelor agricole cultivate ecologic a ajuns în 2015 la 246 de mii de hectare, comparativ cu aproape 183 de mii în 2010. Citește mai mult

gradina ecologica

Vreți copii sănătoși? Hrăniți-i cât mai mult posibil cu alimente organice!

A devenit obișnuință să ne întrebăm dacă un studiu sau o cercetare academică nu are cumva concluzia celui care sponsorizează munca științifică!? Așa se face că în SUA asistăm de la o vreme la două curente opuse. Unul este reprezentat de către cei care caută dovezi și lucrează în spiritul ecologismului, a producerii de alimente organice cât mai apropiate de valoarea nutrițională a ceea ce au fost ele în trecut. Cercetătorii care sunt convinși de aceste idei nu încetează de a arăta oamenilor de ce agricultura ecologică este calea pe care trebuie să o urmeze în alimentația lor. Citește mai mult

agricultura ecologica floarea soarelui

Alimentele ecologice și rezistența oamenilor la antibiotice

Alimentele ecologice nu slăbesc rezistența organismului la antibiotice, este poate unul dintre cele mai importante motive de a vă stimula să consumați hrană obținută pe cale organică. Studiile în domeniu au arătat că rezistența oamenilor la antibiotice este cu atât mai scăzută cu cât aceștia consumă în proporție mai mare alimente convenționale. Prin alimente convenționale înțelegem acea hrană bținută din plante la care pentru combaterea dăunătorilor s-au folosit pesticide. Citește mai mult

agricultura ecologica

De ce să alegem produse bio…

Este preferabil consumul de alimente obținute prin agricultura ecologică? S-ar putea da două răspunsuri, în funcție de tabăra de care aparțineți, presupunând că nu există una a neștiutorilor. Totuși, datorită prețului mai mare al alimentelor ecologice, se poate purta o întreagă discuție despre necesitatea orientării spre o hrană bazată pe produse bio. Citește mai mult

recoltarea strugurilor din vie ecologica

Vinul bio, sulfiții și vinul de casă

Să bei un vin bio! Din struguri ecologici, adică fără sulfiți și deci să nu te doară capul după aceea… Un mit! Pe tema producerii vinurilor și a conținutului de sulfiți din aceștia se spun foarte multe lucruri. Se inventează și se vorbește mult, se relatează fapte pretinse a fi adevărate dar care sunt adesea fără prea multă susținere cu argumente.

Se spune că vinul de casă e bio, iar prin urmare simplul fapt că e făcut în gospodărie ar presupune neapărat că e un vin bun. Și da și nu, se poate discuta mult pe această temă… Citește mai mult

cultura ecologica

Produse ecologice; ce inseamna trasabilitatea lor…

Referitor la alimentele ecologice, ca să fiți sigur de ceea ce cumpărați, să fiți sigur că acestea sunt cultivate, crescute și produse în condiții care să le îndreptățească a primi eticheta de ecologic, trebuie să cunoașteți sursa lor. Știind sursa, cunoscând fermierul care le-a cultivat și știindu-i modul de lucru, atunci cu siguranță veți avea încredere. Încrederea în produsul pe care-l cumpărați este unul din motoarele de funcționare ale agriculturii ecologice. Citește mai mult

cultura agricola ecologica

Cum identifici alimentele ecologice…

Vă informam în articolul „Ecologic sau natural. Totul sau nimic…” că un aliment etichetat a fi „natural” nu e decât marketing. Este posibil că nu are acele calități pe care ni le dorim și le avem în vedere atunci când îl cumpărăm. Faptul că noi cumpărăm hrană al cărei ingredient principal este marketingul nu reprezintă de fapt decât una din problemele societății contemporane, respectiv alimentația. Toată lumea dorește o hrană cât mai sănătoasă, tendința este limpede, dar… Citește mai mult