recolta de produse bio

Ecologic sau natural? Totul sau nimic…

Produse bio, ecologice sau organice, naturiste sau naturale… termeni cu care publicul din România începe să se obișnuiască din ce în ce mai mult. Din nefericire, deși termenii circulă în spațiul public cu o insistență tot mai mare, încă nu se cunoaște exact sensul acestora.

De ce ar trebui cunoscut sensul cuvintelor și logica etichetelor!? În primul rând pentru a evita confuzia și astfel cumpărătorii să știe cât mai exact ce cumpără. Evident, la mijloc este și o anumită lipsă de informare cumulată cu o carență educațională în sens legislativ, iar peste toate se suprapune marketingul agresiv practicat de comercianți. Evident, în timp, toate se vor atenua sau vor dispărea. Până atunci însă, este nevoia de a ști exact pe ce vă cheltuiți banii. Și pe cale de consecință ce alimente consumați. Citește mai mult

grau spelta

Grâul spelta

Graul SPELTA (Triticum spelta) este cea mai veche dintre cereale si stramosul graului comun. Spre deosebire de graul comun, acesta are un gust deosebit, amintind de cel de nuca. Dupa origine si gust, se poate spune ca graul SPELTA este, fata de graul comun, ca fragutele fata de capsuni.

Graul SPELTA a fost cultivat de vechi egipteni si de celti. El era cunoscut inca de acum 5000 de ani in sud-vestul Asiei, iar in Caucaz se gaseste in situri arheologice datate cu cinci pana la sase mii de ani i. Chr. Ca principala cereala pentru paine, graul SPELTA a fost laudat in Vechiul Testament. In Europa s-a identificat prima data din jurul anului 1900 i. Chr. Din fericire au existat intotdeauna fermieri care l-au cultivat, iar astazi graul SPELTA traieste o adevarata renastere. Citește mai mult